JE LI OVO KRAJ: Službeno pokrenuta istraga o opozivu Joea Bidena, oglasila se i Bijela kuća…

Trump je prvi predsjednik u povijesti SAD-a koji je dva puta opozvan i trenutno se priprema za četiri kaznena suđenja.

  • Svijet

  • 14. Dec. 2023  

  • 2

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je sinoć formalizaciju istrage o opozivu predsjednika Joea Bidena, javlja Reuters.

Za odobrenje istrage glasao je 221 zastupnik, protiv je bilo njih 212. U Domu, koji je inače pod kontrolom Republikanaca, preispituje se je li Biden  imao koristi od inozemnih poslova svog 53-godišnjeg sina Huntera Bidena, nekoliko sati nakon što je mlađi Biden odbio poziv da svjedoči iza zatvorenih vrata.

Republikanci: Biden i njegova porodica imali su koristi

Republikanci tvrde i da su Biden i njegova porodica imali koristi od odluka u kojima je Biden stariji sudjelovao dok je bio potpredsjednik SAD-a, od 2009. do 2017. godine.

Bijela kuća odbacila je istragu kao neutemeljenu i politički motiviranu. Biden se priprema za mogući revanš na izborima 2024. sa svojim republikanskim prethodnikom Donaldom Trumpom. Trump je prvi predsjednik u povijesti SAD-a koji je dva puta opozvan i trenutno se priprema za četiri kaznena suđenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...