GENERALNI SEKRETAR NATO-a, JENS STOLTENBERG: "Podrška Ukrajini ulaganje u našu sigurnost"

Ukrajina je jedna od glavnih tema dvodnevnog samita lidera EU-a u Briselu.

  • Evropa

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je u četvrtak na rizik da bi Rusija mogla ciljati druge zemlje ako dobije rat u Ukrajini i rekao da je podrška Ukrajini "ulaganje u našu vlastitu sigurnost".

Nakon sastanka sa slovačkim premijerom Robertom Ficom u sjedištu NATO-a, Stoltenberg se osvrnuo na razgovore među liderima EU-a o pokretanju pregovora o članstvu sa Ukrajinom i pružanju dodatne finansijske podrške.

"Postoji realan rizik da, ako Putin pobijedi u Ukrajini, on neće prestati. Naša podrška Ukrajini nije čin dobročinstva. Možemo reći da je jedini način da se postigne pošteno i trajno rješenje uvjeriti predsjednika Putina da ne može pobijediti na bojnom polju. Jedini način da natjeramo predsjednika Putina da shvati da ne pobjeđuje na bojnom polju je da nastavimo podržavati Ukrajinu", rekao je Stoltenberg, prenosi Anadolija.

Ukrajina je jedna od glavnih tema dvodnevnog samita lidera EU-a u Briselu.

Ruski predsjednik je u četvrtak ponovio da se njegovi ciljevi u Ukrajini nisu promijenili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...