JE LI NA POMOLU POREMEĆAJ: Druga najveća svjetska brodarska kompanija objavila da više neće slati svoja plovila kroz Crveno more

Prije četiri dana protubrodska krstareća raketa lansirana iz Jemena, s područja pod kontrolom Hutija, pogodila je komercijalni tanker

  • Svijet

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Brodarska kompanija Maersk objavila je da pauzira putovanja kroz tjesnac Crvenog mora nakon više napada na plovila u toj regiji, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, prije četiri dana protubrodska krstareća raketa lansirana iz Jemena, s područja pod kontrolom Hutija, pogodila je komercijalni tanker te izazvala požar i materijalnu štetu, no nije bilo žrtava.

Inače, Maersk je druga najveća brodarska kompanija na svijetu, s tržišnim udjelom od gotovo 16 posto. Veći je samo švicarsko-talijanski MSC.

Kompanija je lani ostvarila prihod od čak 81,5 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...