KRIZA U BARCELONI: Sportski direktor optužio zvijezdu za lažiranje bolesti kako ne bi putovao na meč

Katalonski tim je na četvrtoj poziciji u La Ligi sa 34 boda, pet manje od najvećeg rivala Real Madrida na drugom i sedam manje od Girone na prvom mjestu. Partije fudbalera Barcelone nisu na kvalitetnom nivou, a situacija u klubu je itekako haotična.

  • Sport

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Situacija u Barceloni nije onakva kakvom su navijači očekivali da bude u novoj sezoni.

Katalonski tim je na četvrtoj poziciji u La Ligi sa 34 boda, pet manje od najvećeg rivala Real Madrida na drugom i sedam manje od Girone na prvom mjestu. Partije fudbalera Barcelone nisu na kvalitetnom nivou, a situacija u klubu je itekako haotična.

Naime, sportski direktor Barce, legendarni Deco, optužio je Frenkie De Jonga da je lažirao bolest kako bi propustio meč svog tima u Belgiji protiv Antwerpena.

Barcelona je već osigurala kvalifikacije za osminu finala pobjedom nad Portom na vrhu skupine H. Stoga je utakmica protiv Antwerpena bila bez rezultatskog značaja iz sportske perspektive. Međutim, i dalje je u igri bio značajan nagradni fond, koji je prema podacima UEFA-e iznosio 3 miliona dolara (2,4 miliona funti).

Stoga se vjeruje da je predsjednik Joan Laporta tražio od Xavija da uključi sve starije igrače u ekipu, što znači da su samo nekoliko sati prije njihova odlaska u Belgiju, Robertu Lewandowskom, Ilkayu Gundoganu i Ronaldu Arauju uručene karte za putovanje. Međutim, De Jong uz tri druga seniorska igrača nisu otputovali u Belgiju zbog “bolesti”.

Prema RAC1, sportski direktor Deco bio je bijesan kada je vidio da De Jong nedostaje iz skupine i pozvao ga je da razjasni od igrača. Nije vjerovao da je De Jong bolestan te je čak tražio i potvrdu liječnika kako bi potvrdio svoje tvrdnje. Njih dvojica su zatim ušli u svađu, prema izvješću, jer je De Jong tvrdio da se osjeća loše.

Sport naime iznosi drugačiju verziju događaja. Tvrde da iako je do telefonskog razgovora između Deca i De Jonga došlo, on je imao informativan i prijateljski ton, a Deco je provjeravao De Jongovo dobro i uputio ga da ostane u kontaktu s liječnikom.

Barcelonu u sljedećem kolu La Lige očekuje duel protiv Valencije dok će rivala u nokaut fazi Lige prvaka saznati u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...