SUTRA IZBORI U SRBIJI: Prijelomna odluka na glasačima Sandžaka

Kako je poručio predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, od izuzetne je važnosti da glasovi građana Sandžaka ostanu u Sandžaku i da će stanovnici tog dijela Srbije jedino na taj način ostvariti sve ono što im garantira Ustav Srbije. Sandžak treba postati perspektivno mjesto za život, napominje on, i tada bi svi željeli živjeti u takvom Sandžaku

  • Regija

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Na listi Stranke demokratske akcije (SDA), koja će u izbornu utrku u parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra ući samostalno, nalaze se 22 kandidata, a nosilac je Selma Kučević.

Kako je poručio predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, od izuzetne je važnosti da glasovi građana Sandžaka ostanu u Sandžaku i da će stanovnici tog dijela Srbije jedino na taj način ostvariti sve ono što im garantira Ustav Srbije. Sandžak treba postati perspektivno mjesto za život, napominje on, i tada bi svi željeli živjeti u takvom Sandžaku, piše Stav.ba.

“Zato neka dobro razmisle građani kada glasaju, da glasove zadržimo u Sandžaku, posebno bošnjačke glasove da ne daju onim strankama koje su već spremne da te njihove glasove iz Sandžaka odnesu u Beograd i time otmu moć, najvišu političku moć koju građani imaju, a to je izborni rezultati, taj glas”, rekao je.

Podršku SDA Sandžaka pred izbore pružio je i čelnik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je potcrtao kako su ovo najvažniji izbori za njih u posljednje dvije decenije. “Od vašeg glasa zavisi budućnost i status Sandžaka, pozicija bošnjačkog naroda, ali i kvalitet života svakog od vas ponaosob. Vaš glas nije pitanje opredjeljenja između stranaka ili kandidata, to je izbor između ekonomske stagnacije, vazalstva, gubljenja identiteta s jedne i slobode očuvanja naše vjere, kulture, jezika, običaja, ekonomskog prosperiteta s druge strane“, kazao je Izetbegović, potcrtavši: „Zato vaš glas i povjerenje trebaju pripasti onima koji godinama čuvaju sve one vrijednosti koje krase Sandžak i bošnjački narod.  Vaš glas treba pripasti onima koji su već tri decenije beskompromisni Čuvari Sandžaka.” 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...