GAZE SVE PRED SOBOM: Pogledajte kako je mali klub iz Katalonije preskočio Real Madrid i vratio se na vrh španjolske Primere...

Alaves je ostao na 13. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

  • Sport

  • 19. Dec. 2023  

  • 0

Nogometaši Girone vratili su se na vrh Primere nakon što su u susretu 17. kola španjolskog prvenstva pobijedili Deportivo Alaves s 3-0.

Tim iz Girone nastavlja nizati sjajne rezultate ove sezone. U susretu 17. kola ekipa koju vodi Michael Sanchez je na stadionu Montilivi rutinski odradila posao protiv Alavesa pobijedivši s 3-0.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom ukrajinskog napadača Artema Dovbika, a u 42. minuti na 2-0 je povisio Portu.

Girona je pobjedu potvrdila u 59. minuti Dovbikovim golom iz kaznenog udarca. Bio je to njegov deseti gol ove sezone, a više je od njega dao samo Jude Bellingham koji je za Real postigao 13 golova.

Nakon nove pobjede, Girona vodi na tabeli s 44 boda, dva više od Real Madrida, dok je Barcelona treća s 35 bodova.

Alaves je ostao na 13. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...