PORAŽENI I PONIŽENI: Nezapamćena blamaža  Barcelone, Xavi dobio lekciju iz nogometa…

Barcelona je nadigrana u svim segmentima igre, a gosti iz Girone zasluženo su na prvom mjestu na tabeli.

  • Sport

  • 11. Dec. 2023  11. Dec. 2023

  • 0

Girona je nastavila svoj senzacionalan put u ovoj sezoni La Lige te je pobjedom 4-2 na gostovanju kod Barcelone zasjela na vrh tabele španjolskog prvenstva.

Ukrajinac Artem Dovbik je u 12. minuti savladao Penu za vodstvo Girone na Olimpijskom stadionu na Montjuicu. Robert Lewandowski je u 19. minuti izjednačio, ali je to bio jedini pogodak Barcelone u osnovnih 90 minuta utakmice, dok su s druge strane mrežu domaće ekipe zatresli Miguel Gutierrez u 40. minuti i Valery Fernandez u 80. minuti.

Barcelona je u sučevom dodatku umalo došla do preokreta. U drugoj minuti je Ilkay Gündogan smanjio na 2-3, a samo minutu poslije je Lewandowski bio sam na pet metara od vrata, ali je loptu, umjesto glavom, zahvatio ramenom i promašio okvir. Dvije minute poslije je Christian Stuani postavio konačnih 4-2 za novu vodeću ekipu LaLige.

Barcelona je nadigrana u svim segmentima igre, a gosti iz Girone zasluženo su na prvom mjestu na tabeli.

Girona nakon 16 kola ima 41 bod, dva više od Real Madrida. Atletico Madrid i Barcelona imaju po 34 boda, ali madridska ekipa ima utakmicu manje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...