6,2 PREMA RICHTERU: U zemljotresu poginulo najmanje 118 ljudi, spasilačke ekipe traže preživjele na minus 13 stepeni...

Vlasti su upozorile da bi moglo doći do novih naknadnih potresa.

  • Hronika

  • 19. Dec. 2023  

  • 0

Najmanje 118 ljudi je poginulo, a više od 266 je ozlijeđeno u potresu koji je pogodio pograničnu regiju Gansu-Qinghai u Kini, javljaju kineski državni mediji u utorak.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je da je potres u regiji bio magnitude 6,2.

Potres je bio na dubini od 35 kilometara s epicentrom 102 kilometra zapadno-jugozapadno od Lanzhoua u Kini, objavio je EMSC.

Kinesko nacionalno povjerenstvo za prevenciju i pomoć u katastrofama i ministarstvo za upravljanje hitnim situacijama aktivirali su hitnu pomoć IV. razine, izvijestila je Xinhua.

Spasilačke operacije su otežane zbog vrlo niskih temperatura.

-Ključno vrijeme za spašavanja bit će skraćeno zbog razmjera potresa te niskih temperatura. Većina cesta je prekrivena ledom i snijegom, rekao je SHi Wanjina, kapetan spasilačkih ekipa Gansu Houtian.

Vatrogasci, vojnici i policija traže preživjele po temperaturama koje se spuštaju na -13°C, a vlasti su upozorile da bi moglo doći do novih naknadnih potresa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...