UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Jusuf Nurkić solidan u porazu „Sunsa“, veliki povratak „nestašnog“ Ja Moranta

Morant je u povratničkoj utakmici ubacio 34 poena i bio najzaslužniji za gostujuću pobjedu svog tima protiv  „New Orleans Pelicansa“ 115-113.

  • Sport

  • 20. Dec. 2023  

  • 0

Košarkaši „Phoenix Sunsa“ noćas su sa 109-104 poraženi na gostovanju kod „Portland TrailBlazersa“. Jusuf Nurkić je sa 9 koševa i 13 skokova bio među boljim u poraženom timu. Najefikasniji je bio Kevin Durant  sa ubačenih 40 poena. „Portland“ su do pobjede vodili Anfernee Simons sa 23 i Jerami Grant sa 22 poena.

Velika vijest za ljubitelje košarke je povratak na parket Ja Moranta koji je nakon 25 utakmica kazne noćas nastupio za „Memphis Grizzliese“. Morant je u povratničkoj utakmici ubacio 34 poena i bio najzaslužniji za gostujuću pobjedu svog tima protiv  „New Orleans Pelicansa“ 115-113. Brandon Igram je  također postigao 34 poena za „Pelicanse“.

„Golden State Warriorsi“ su u produžetku na svom parketu  savladali  „Boston Celticse“  132-136 nakon velikog preokreta. Gosti iz Bostona su vodili tokom cijelog drugog poluvremena, a činilo se da će ostvariti sigurnu pobjedu kada je Stepf Curry sredinom treće četvrtine dobio petu ličnu grešku i preselio na klupu. No, upravo je Curry u posljednoj četvrtini doveo svoj tim do izjednačenja, a fantastičnom trojkom desetak sekundi prije kraja nastavka i do važne pobjede.  Curry je ubacio 33 poena,  kod „Bostona“ je Derrick White ubacio 30 uz 7 trojki.

„Milwaukee Bucksi“ su savladali „San Antonio Spurse“  132-119 uz 40 poena Damiana Lillarda.  

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...