UTAKMICE PLAY INN-a NBA LIGE: „Lakersi“ pobijedili „Pelicanse“ koji će se s „Kingsima“ boriti za ulazak u play off

Kod  poraženih „Pelicansa“ izvanredan je bio centar Zion Williamson sa 40 poena.

  • Sport

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Košarkaši „Los Angeles Lakersa“ plasirali su se u play od Zapadne koneferncije NBA Lige nakon što su noćas savladali „New Orleans Pelicanse“ sa 110-106. U četvrtfinalu ih čeka ekipa „Denver Nuggetsa“ predvođena vjerovatnim MVP-em (i) ove sezone NBA Lige Nikolom Jokićem.  

U vrlo nervoznoj utakmici presudilo je iskustvo „Lakersa“ predvođenih sjajnim LeBronom Jamesom. On je bio najefikasniji igrač svoga tima sa  23 poena, te po 9 skokova i asistencija. Odličnu podršku je imao u D*Angelu Russelu koji je ubacio 21 poen, od čega 5 trojki.

Kod  poraženih „Pelicansa“ izvanredan je bio centar Zion Williamson sa 40 poena.

Za „New Orleans Pelicanse“ nije završen Play inn, oni će se za dva dana za ulazak mneđu osam najboljih ekipa Zapada boriti protiv „Sacramento Kingsa“ koji su na svom parketu deklasirali „Golden State Warriorse“ sa 118-94. „Kingsi“ su se u punoj mjeri revanširali „Warriorsima“ za prošlogodišnji poraz u prvom kolu play offa. Četverostruki NBA šampion od početka je djelovao nemoćno u svim segmentima igre. Domaćini su dominirali u skoku, a imali su i sjajne šutere, Keegana Murraya koji je ubacio 32 poena, od čega 7 trojki,  te De*Aaron Foxa koji je uz 24 poena imao i 6 asistencija.

Stepf Curry je ubacio 22 poena, a katastrofalnom porazu njegovog tima doprinijela je  očajna igra Klaya Thompsona koji je promašio svih deset šuteva na koš.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...