IZNADPROSJEČNO TOPLO VRIJEME U DECEMBRU: Do nedjelje bit će kiše i jakog vjetra

Najmanje padavina u zapadnim i južnim dijelovima zemlje gdje će mnoga mjesta ostati suha ili uz samo malo padavina. Kiša, na planinama susnježica i snijeg.

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2023  

  • 0

Iznadprosječno toplo vrijeme nas očekuje i u narednom periodu, najmanje do 27. decembra.

U narednim danima smjena sunca i oblaka uz lokalno padavine koje neće biti obilne.

Povremene i lokalne padavine se u narednim danima očekuju uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim dijelovima Bosne. Najviše padavina u petak, manje u toku sutrašnjeg dana i subote kada će ih biti samo rijetko i kratkotrajno.

Najmanje padavina u zapadnim i južnim dijelovima zemlje gdje će mnoga mjesta ostati suha ili uz samo malo padavina. Kiša, na planinama susnježica i snijeg.

alt

U petak i subotu će biti lokalno umjerenog vjetra, uglavnom južnog smjera. Kotline bi tada većinom malo prodisale.

Od nedjelje stabilnije vrijeme posvuda i pretežno sunčano. Vjetar će oslabiti pa bi se tako zagađenje ali i magla vraćali u kotline.

Dnevne temperature u četvrtak i petak većinom između 6 i 13, od subote između 10 i 15 stepeni, lokalno do oko 18 stepeni. Po kotlinama sa dugotrajnom maglom hladnije. Jutra prohladna, lokalno uz mraz, navodi BH meteo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...