"NESMOTREN KOMENTAR": Dodikov megafon Radovan Kovačević od sarajevske policije traži da zaštiti pekare Manja

"Istina je da je vlasnik pomenutih pekara na društvenim mrežama napisao jedan nesmotren komentar..."

  • Politika

  • 21. Dec. 2023  21. Dec. 2023

  • 3

Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, zatražio je od policijskih agencija KS da zaštite pekare "Manja" nakon što su građani masovno pozvali na bojkot njihovih proizvoda jer je njihov vlasnik Saša Trivić, po ko zna koji put, iznio skandalozne izjave na račun Bošnjaka i Srebrenice.

"Kao predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH osuđujem napade na imovinu pekara Manja u Sarajevu i od policijskih agencija Kantona Sarajevo i Federacije BiH tražim da pod hitno zaštite imovinu i radnike, kao i da pronađu i sankcionišu odgovorne", naveo je Kovačević nakon što je primijećen razbijen izlog na jednoj od pekara u centru Sarajeva, kao i da je prolivena crvena boja na jednoj od pekara u gradu.

Istina je da je vlasnik pomenutih pekara na društvenim mrežama napisao jedan nesmotren komentar, navodi dalje Kovačević, ali je isto tako potpuno jasno da nije imao nikakvu namjeru da bilo koga uvrijedi ili pogotovu da veliča bilo koji ratni zločin, kaže on.

Bitno je i da je Trivić priznao grešku i uputio iskreno izvinjenje. U civilizovanom svijetu, svako ima pravo da bojkotuje bilo koji proizvod ili proizvođača, ali niko nema pravo da ugrožava bilo čiju imovinu, kao ni radnike zaposlene u pekarama Manja u Sarajevu", napisao je Kovačevič na X-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...