"ŽENI DAM MALO DROGE SVAKU VEČER, DOBRO JE DA BUDE POD BLAGIM SEDATIVIMA": Britanski ministar šokirao izjavom, pa se izvinjavao naciji

„Ministar unutrašnjih poslova Cleverly je rekao nešto što je očigledno trebalo da bude shvaćeno kao ironična šala, ali on se izvinjava zbog toga“, izjavio je portparol ministra unutrašnjih poslova.

  • Evropa

  • 24. Dec. 2023  24. Dec. 2023

  • 0

Britanski ministar unutrašnjih poslova James Cleverly, izvinio se zbog užasne šale o drogiranju svoje žene i izjave da je tajna dugog braka davanje blagih sedativa supružniku.

James Cleverly je na prijemu u Downing streetu ranije rekao da je u piće svoje supruge stavljao narkotik za silovanje, prenosi londonski Guardiana.

Izjave britanskog ministra unutrašnjih poslova uslijedile su samo nekoliko sati nakon što je ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo planove za oštro suzbijanje pojave stavljanja droge u piće druge osobe bez njenog znanja ili pristanka.

Cleverly je pred zvanicama na prijemu u Downing streetu rekao da „malo rohipnola (droga za silovanje) u piću njegove supruge svake večeri nije protivzakonito, samo ako je zaista malo“, preneo je Suday Mirror.

Kazao je uz smijeh da je tajna dugog braka u tome da supružnik bude „uvijek pod blagim sedativima, tako da nikada ne može da shvati da ima i boljih muškaraca“.

Razgovori na prijemima u Downing stretu obično se smatraju nezvaničnim, ali je Sunday Mirror odlučio je da prekine to nepisano pravilo zbog Cleverlyjevog položaja i teme.

„Ministar unutrašnjih poslova Cleverly je rekao nešto što je očigledno trebalo da bude shvaćeno kao ironična šala, ali on se izvinjava zbog toga“, izjavio je portparol ministra unutrašnjih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...