AKO PROMAŠITE SKRETANJE NIJE SMAK SVIJETA: Ovo je najsloženija prometna petlja na svijetu, ima čak 15 rampi, ali ni to nije sve…

Programeri navigacijskih uređaja su vjerovatno danima razbijali glavu s rješenjima za ovu petlju.

  • Auto

  • 26. Dec. 2023  

  • 0

Kada se govori o kompleksnim prometnim čvorištima, jedno je posebno zanimljivo. Petlja Huangjuewan nalazi se u Kini i ima pet razina. Prometni kompleks smješten je u gradu Chongqingu koji se nalazi u središtu države, a s prigradskim naseljima ima više od 22 miliona stanovnika. Jasno je da uz takav grad, koji je i prometno središte ide i ovakav objekt.

Čvor ima 15 rampi ukupne dužine 16.414 m, koje vode u 8 smjerova. Izgradnja je započela u ljeto 2009., a dovršena 2017. Programeri navigacijskih uređaja su vjerovatno danima razbijali glavu s rješenjima za ovu petlju.

No, pragmatični Kinezi smislili su rješenja i za one koji pogriješe. Nakon osamstotinjak metara, u svakom smjeru konsturirana je mala petlja koja omogućuje povratak onima što su krivo skrenuli i promašili smjer.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...