LUD, ZBUNJEN, NENORMALAN: Zna li ministar Edin Forto da nije entitetski nego državni ministar...

Važno je, ističe Forto, uspostaviti pravi način prikupljanja RTV takse, kako je to zakonom propisano.

  • Društvo

  • 29. Dec. 2023  

  • 1

Državni ministar komunikacija i prometa Edin Forto potvrdio je još jednom važnost reforme javnog RTV servisa kao jednog od ključnih prioriteta za ulazak BiH u Evropsku uniju.

Važno je, ističe Forto, uspostaviti pravi način prikupljanja RTV takse, kako je to zakonom propisano.

Instrukcije je uputio Elektroprivedi BiH i Vladi Federacije. U njima je naznačio da je prioritet izmjena direktne uplate na jedinstveni račun BHRT-a.

Nemoguće je ne primijetiti, a što je zanimljivo, da državni ministar instrukciju nije uputio i na adrese Vlade RS-a i RTRS-a, sa istim zahtjevom da se i u tom dijelu države, prikupljena sredstva od RTV takse uplaćuju na račun državnog emitera. Ili bar to javno nije rekao da je uradio.

Ukoliko to nije uradio, građani Federacije će plaćati finansiranje RTRS-a, koji već duguje milione maraka državnom emiteru. Umjesto rješavanja duga, ministrova instrukcija prijeti da uništi dva javna emitera - Federalnu TV i BHRT.

Na kraju, postavlja se pitanje - zna li ministar Edin Forto da ne prima plaću kao entitetski, nego državni ministar!?

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...