"DIJETE JE ZBOG IGRE OSTALO INVALID": Komšije vidjele kada je petarde dječaku OTKINULA 2 PRSTA

U ovoj nesreći, dječak je izgubio dijelove dva prsta, što je zahtijevalo hirurški zahvat.

  • Hronika

  • 31. Dec. 2023  

  • 0

Dječak je teško povrijeđen prilikom pucanja petarde u naselju Jabuka kod Pančeva u Srbiji, a ovaj nemili događaj dogodio se prije četiri dana.

Prema prvim informacijama, otac je dovezao dijete sa povredama ruke u Opštu bolnicu u Pančevu, nakon čega je zbog ozbiljnosti istih dječak prevezen u Tiršovu.

Do incidenta je najvjerovatnije došlo tokom dečije igre u gradskom parku. U ovoj nesreći, dječak je izgubio dijelove dva prsta, što je zahtijevalo hirurški zahvat.

Na Facebook grupi “Naše selo Jabuka” pojavila se slika na kojoj se, navodno, vidi jedan od ekstremiteta koji je stradao, ali vjerodostojnost fotografije nije potvrđena. U komentarima ispod objave javljali su se zaprepašćeni roditelji koji su žalili zbog nesreće koja se dečaku dogodila, ali i zbog, kako tvrde, krivice roditelja.

"Dječak je ostao bez dva prsta, ide sa mojim sinom u razred", navodi se u jednom od komentara uznemirenih roditelja, piše Blic.

“Pretresite djecu pri izlasku”

Roditelji ističu i da djeca uopšte ne shvataju koliko su petarde opasne.

"Što djeca ne shvataju koliko su opasne petarde to i da razumiješ, ali roditelji koji odu pa kupe punu kutiju i daju djetetu kao “evo ti bacaj, pucaj”. To ne mogu da shvatim", napisala je žena.

Jedna Pančevka se te večeri zatekla nedaleko od mjesta nesreće i u svom komentaru otkrila je detalje prizora koji ju je zatekao.

"Sinoć je cijeli park bio u dimu, bila je i policija. Jutros krenem na roditeljski, kad nisam crkla kad sam vidjela. Roditelji pričajte sa djecom, pretresite ih pri izlasku, jedno dijete je zbog igre sa društvom ostalo invalid", napisala je žena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...