HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Hakerski napad izazvao velike probleme, napadnut je…

-Ne znamo šta je cilj ovog napada, ali naše stručne službe čine sve da sistem ponovo počne da radi, naveli su iz Fonda.

  • Društvo

  • 01. Jan. 2024  

  • 0

Integrirani zdravstveni informacioni sistem IZIS napadnut je od strane hakera, te je trenutno onemogućen rad u njemu, saopćeno je kasno sinoć iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Fond zdravstvenog osiguranja - Foto: RTRS

-Stručne službe FZO RS zajedno sa partnerima koji sprovode IZIS u praksi cijeli dan rade na otklanjanju ovog problema, a o hakerskom napadu obaviješteno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova, tačnije Uprava kriminalističke policije, Јedinica za visokotehnološki kriminalitet. Ne znamo šta je cilj ovog napada, ali naše stručne službe čine sve da sistem ponovo počne da radi, naveli su iz Fonda.

Zdravstvene ustanove mogu da primaju pacijente i bez elektronske kartice i koriste podatke iz Poslovnog informacionog sistema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...