IZ MUP-a TK ZA "SB": Burna noć u Tuzlanskom kantonu, jedna osoba poginula, 10 saobraćajnih nezgoda (FOTO)

Rano jutros Tuzlanski kanton pogodila je tragedija.

  • Hronika

  • 01. Jan. 2024  01. Jan. 2024

  • 0

Rano jutros Tuzlanski kanton pogodila je tragedija, nakon što je jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći kod Gračanice, potvrdili su za "Slobodnu Bosnu" iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako su naveli iz MUP-a, jedna osoba je smrtno stradala u sudaru dva automobila koji se desio jutros oko 3.30 sati, nakon novogodišnjeg slavlja. U istoj nesreći povrijeđene su dvije osobe, koje su prevezene na Univerzitetski klinički centar u Tuzli na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje su im dijagnosticirane teške tjelesne povrede.

"Nažalost, nova 2024. nije dobro počela. Večeras po dojavi u 03:39 sati da je došlo do saobraćajne nezgode između dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M4 Tuzla-Doboj tačnije u MZ Stjepan polje i da se u BMW-ima nalaze 'prikliještene' osobe, na intervenciju izlazimo sa jednim vozilom i tri vatrogasca. Nažalost u ovoj nesreći je ugašen jedan život dok su još dvije osobe povrijeđene. Porodici poginule osobe iskreno saučešće", naveli su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Gračanica.

Zbog ove saobraćajne nesreće koja se dogodila na M-4 Gračanica - Doboj (Stjepan Polje), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko Petrova, javljaju iz auto-moto saveza Bosne i Hercegovine. Iz MUP-a su naveli za "SB" kako je u novogodišnjoj noći zabilježeno i dva incidenta, te deset krivičnih djela i deset saobraćajnih nezgoda u kojoj su povrijeđene tri osobe. 

Dvije osobe su zadobile lakše tjelesne povrede, dok se za jednu povrijeđenu osobu ljekari još nisu izjasnili o stepenu povreda, rekli su za "SB" iz MUP-a TK.

Podsjećamo, u novogodišnjoj noći Tuzlake je zabavljao kultni bend Bajaga i Instruktori na Trgu slobode, a Gračanlije grupa Regina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...