HDZ-ov ČELNIK U CENTRU SKANDALA: USKOK podigao optužnicu, župan se pokušao opravdati..

Kad je slučaj procurio u javnost, Longin je tvrdio da je riječ o čistom nesporazumu i neuspješnom spinu.

  • Regija

  • 03. Jan. 2024  

  • 0

Župan Zadarske županije Božidar Longin (63), kojega USKOK tereti za trgovanje utjecajem, rekao je da račun za korištenje veza za brodicu u mjestu Ist na istoimenom otoku nije mogao platiti jer je bio bez novčanika te da ga je platio čim je stigao u Zadar, javlja HRT.

Podsjetimo, USKOK Longina tereti da je 9. septembra 2023. na otoku Istu iskoristio dužnost župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar s jednim ciljem želio sebi osigurati besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao.

Prema optužnici, Longin je 8. septembra 2023. vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi dva dana. A kad je sutradan lučki redar marljivo radeći svoj posao, Longinu na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, okrivljenik je lučkog redara pitao: ‘Zašto ti meni naplaćuješ?‘. Na to mu je lučki redar odgovorio da on ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave. Longin je lučkom redaru rekao da je on šef ravnatelju i da račun koji mu je izdao treba stornirati. USKOK tvrdi da je lučki radnik potom stornirao račun.

Kad je slučaj procurio u javnost, Longin je tvrdio da je riječ o čistom nesporazumu i neuspješnom spinu.

Longin je HRT-u rekao pozivanje na funkciju, što je prema optužnici USKOK-a navodno napravio, "nije njegova razina komunikacije".

- To je trenutak nesporazuma. Ja račun u tom trenutku nisam mogao platiti jer sam bio bez novčanika. Platio sam čim sam došao u Zadar - rekao je Longin za HRT.

Dodao je da niz opozicionih čelnika nema odgovor na to što se Zadarska županija razvija i raste. Ustvrdio je da opozicija nema odgovor na ono što on radi te se pokušavaju na drugačiji način ostvariti na političkom polju.

- Koliko su uspješni u tome govori to da imaju dva vijećnika u Skupštini Zadarske županije, naglasio je.

Rekao je da svoj posao radi odgovorno i savjesno, a da građani kažu da je to i dobro.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...