KRALJ JE MRTAV, ŽIVIO KRALJ: AI hologram Elvisa Presleyja stiže u četiri grada, sprema se spektakl...

Elvis Presley slovi kao najprodavaniji solo glazbeni umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča.

  • Kultura

  • 04. Jan. 2024  

  • 0

Fanovi Elvisa Presleya koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ imat će, zahvaljujući virtualnoj stvarnosti, krajem godine priliku vidjeti izvedbu Kralja rock 'n' rolla.

Show Elvis Evolution će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi ponovo stvorili događaje iz Elvisovog života i muzike, saopćila je Layered Reality, kompanija industrije zabave koja razvija taj show.

"Bit će to slavlje Elvisovog života; čovjeka, muzike i njegove kulturne ostavštine", rekao je Andrew McGuinnes, osnivač i izvršni direktor kompanije. Posjetitelji će krenuti na putovanje od Tupela, u Mississippiju, gdje je Presley rođen 1935., do Memphisa u Tennesseeju, doma Graceland i La Vegasa.

Priprema se AI izvedba Elvisa

"Vrhunac tog iskustva će biti AI izvedba Elvisa", rekao je McGuinnes govoreći o primjeni umjetne inteligencije u "oživljavanju" Elvisa.

Layered Reality je sklopio sporazum s Authentic Brands Group, vlasnikom imanja Elvisa Presleya, kako bi razvio Elvis Evolution. Britanska kompanija je dobila pristup hiljadama fotografija i snimki muzičke zvijezde kako bi stvorila nove izvedbe uz pomoć AI-a.

Elvis Presley slovi kao najprodavaniji solo glazbeni umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča. Nakon Londona, show Elvis Evolution će obići niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...