IZBORNA JE GODINA: Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle, objavio i program rada (VIDEO)

Ajanović je objavio i program rada na području Tuzle koji se, kako navodi, sastoji od 150 stavki.

  • Vijesti

  • 04. Jan. 2024  

  • 5

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) i advokat Mirnes Ajanović objavio je kandidaturu za poziciju gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima koji će biti održani 6. oktobra ove godine, prenosi N1.

“Za Mirnesa Ajanovića mogu glasati samo građani Tuzle, a za BOSS i u ostalim mjestima gdje se odredi kandidatura. Iz tog razloga lična izborna kampanja Mirnesa Ajanovića biće koncentrisana na Tuzlu i molimo sve građane u ostalim mjestima BiH da to razumiju, a posebno jer to neće uticati na djelovanje predsjednika BOSS-a u opštoj bh. i svjetskoj politici u odnosu na aktuelne događaje i prijedloge poboljšanja uslova života svih građana.

Očekuju se tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, nametnute ili izglasane, i skeniranje glasačkih listova odmah nakon glasanja uz druge načine sprječavanja izbornih prevara koje su na proteklim izborima rezultirale sa pola miliona nevažećih glasačkih listova. To obavezuje sve građane da izađu na izbore i svojim glasom učestvuju u izgradnji adekvatne i nekorumpirane lokalne samouprave što je osnov za naredne narodne opšte izbore”, navode iz stranke BOSS.

Ajanović je objavio i program rada na području Tuzle koji se, kako navodi, sastoji od 150 stavki.

Podsjetimo, na ovoj poziciji je Zijad Lugavić koji je preuzeo mjesto gradonačelnika nakon 20 godina od Jasmina imamovića. Prijevremeni izbori održani su 5. februara prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...