TOTALNI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Više kiše izgledno je u južnim i zapadnim područjima.

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2024  

  • 0

Do kraja prve sedmice u Novoj godini zadržaće se nadprosječno visoke temperature zraka, ali i nestabilno vrijeme s kišom.

Više kiše izgledno je u južnim i zapadnim područjima. U nedjelju (07.01.) na planinama i u Krajini uz pad temperature zraka moguć je i snijeg. Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 8°C u Bosni, na području Hercegovine od 6°C do 10°C. Najviše dnevne temperature između 8°C i 14°C u Bosni, do 16°C na jugu zemlje.

Nakon dugotrajnog iznadprosječno toplog perioda, od ponedjeljka (08.01.) očekujemo vremenske uslove koje će biti prikladnije dobu u kojem se nalazimo. U Bosni se prognozira slab snijeg i temperature zraka sa negativnim predznakom.

Na području južne Hercegovine neće biti mraza, ali će osjećaj hladnoće pojačavati umjerena bura. Stabilizacija vremenskih prilika moguća je od od (11.01.)


Jutarnje temperature kretat će se između -8°C i -2°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -3°C i 3°C, u Hercegovini do 6°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...