POKUŠAJ LIKVIDACIJE VUČIĆEVOG PROTIVNIKA: Odvela ga BIA, čini se da je otrovan, paraliziran je, kćerka u šoku...

Prema posljednjim informacijama od porodice i bliskih saradnika, Nikola Sandulović je u četvrtak popodne "vraćen kući u lošem stanju". Navodno je paraliziran, ima brojne tragove i povrede koje sugeriraju nedavno premlaćivanje, rekla je njegova kćerka Klara Sandulović.

  • Hronika

  • 05. Jan. 2024  05. Jan. 2024

  • 7

Prava drama se odvijala u srijedu ujutro na Senjaku, elitnom dijelu Beograda: agenti BIA-e (Bezbjednosno-informativna agencija) ušli su u kuću Nikole Sandulovića, predsjednika Republikanske stranke, te ga odveli "na ispitivanje". 

Prva iduća vijest o Sanduloviću nije umirila porodicu, naprotiv – kako je Slobodna Dalmacija saznala od Klare Sandulović, kćerke istaknutog opozicionara, "pronašli" su ga na VMA, bolničkom centru u Beogradu, gdje je bio hospitaliziran, na Jedinici intenzivnog liječenja!

Prema posljednjim informacijama od porodice i bliskih saradnika, Nikola Sandulović je u četvrtak popodne "vraćen kući u lošem stanju". Navodno je paraliziran, ima brojne tragove i povrede koje sugeriraju nedavno premlaćivanje, rekla je njegova kćerka Klara Sandulović.

- Jučer je njegova supruga našla otključana vrata kuće, a mog oca nigdje... Odmah je otišla na policiju, prijaviti nestanak, a tamo su joj samo kazali "ne brinite gospođo, na sigurnom je, vratit će se..."! To je bio prvi znak da nešto nije u redu, da je pošlo po zlu, a najgore je tek saznala jutros od devet sati čeka na VMA, jer je saznala da je u bolnici, ali niko joj ne daje nikakve informacije, tek da je "pod zaštitom vojne službe" i da joj informacije može dati samo "ljekar od povjerenja"...

Navodno je nepokretan, sve se čini kao da je opet otrovan vojnim nervnim otrovom! - uznemirena, isprekidanim glasom govori Klara Sandulović, kćerka predsjednika srpske Republikanske stranke, koja je zbog cijele situacije hitno napustila Split, gdje je došla proslaviti Božić i Novu Godinu s porodicom, kako bi se vratila u Beograd pomoći ocu.

Ovo nije prvi put da je Nikola Sandulović na granici života i smrti. Već je jednom otrovan, prije dvije godine – očigledno je to omiljeno sredstvo likvidacije na istoku, do novičoka i sličnih agensa se može doći jednostavno, dok je dva pokušaja ubistva eksplozivom preživio.

Sandulović je nekada bio bliski saradnik te jedno vrijeme i šef osiguranja, bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Proevropska orijentiranost je zasigurno jedan od potencijalnih motiva za eliminaciju Nikole Sandulovića iz političkog života Srbije, pa i života kao takvog, a vrlo slično kao i s Đinđićem, mediji povezani s vlašću atentate na Sandulovića pokušavaju prikazati kao obračun mafije kojoj i sami pripadaju...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...