VUČIĆEV REŽIM NEMA MILOSTI: Nikola Sandulović uhapšen i pretučen, u Srbiji tišina

Kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, opozicioni lider je uhapšen 3. januara nešto prije 16.00 časova, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata.

  • Regija

  • 07. Jan. 2024  

  • 0

Predsjednik opozicione Republikanske partije Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara, a prema tvrdnjama njegovog advokata Čedomira Stojkovića, ali i medicinskoj dokumentaciji, brutalno je pretučen prilikom saslušanja u prostorijama BIA.

Sandulović se nalazi u Okružnom zatvoru, a pritvor mu je određen iako nije saslušan u tužilaštvu. Zadržavanje mu je određeno zbog ,,sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti".

Kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, opozicioni lider je uhapšen 3. januara nešto prije 16.00 časova, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata.

Nekoliko puta je padao u nesvijest, da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć pa je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

Prije hapšenja, u Srbiji su prethodno po tabloidnim portalima pljuštali negativni komentari povodom posta koji je Sandulović 2. januara postavio na društvenoj mreži X. Riječ je o video snimaku na kome se vidi Sandulović u posjeti kompleksu ,,Adem Jašari“, u kosovskom mjestu Prekaze. Na snimku Sandulović polaže vijenac na spomenik koji obilježava događaje od 5, 6. i 7. marta 1998. godine, kada su srpske snage ubile više od 50 članova porodice Adema Jašarija, jednog od osnivača nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Dan nakon objavljivanja snimka na X mreži, oglasio se advokat Stojković, koji je objavio da Sandulovićeva poro

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...