NIKŠIĆ, FORTO I KONAKOVIĆ ISPORUČILI ČOVIĆU JOŠ JEDNU POZICIJU: Kadar HDZ-a Slađan Bevanda imenovan za direktora Fonda za zaštitu okoliša FBiH

U prethodnim godinama, obnašao je funkciju ministra unutrašnjih poslova u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  • Politika

  • 07. Jan. 2024  

  • 4

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je saglasnost na odluku Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH o imenovanju Slađana Bevande za direktora ovog fonda.

Bevanda će obnašati funkciju direktora u mandatnom razdoblju od četiri godine bez ograničenja ovlaštenja.

Ovo imenovanje je odobreno na posljednjoj sjednici Vlade Federacije a zamijenit će Marijana Klaića na ovoj odgovornoj poziciji.

Marijan Klaić je obavljao dužnost vršitelja dužnosti direktora Fonda nakon smjene Esada Huma, a postavljen je na tu poziciju na prijedlog HDZ-a.

Slađan Bevanda, rođen 1963. godine u Mostaru, diplomirani je inženjer mašinstva. U prethodnim godinama, obnašao je funkciju ministra unutrašnjih poslova u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...