OPĆINSKI SUD U SARAJEVU: Potvrđena optužnica protiv dvojice direktora Apoteka Sarajevo, jedan od njih je kadar Saveza za bolju budućnost

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje devet svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza., saopćeno je iz Tužilaštva KS.

  • Hronika

  • 10. Jan. 2024  10. Jan. 2024

  • 0

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Saita Muradića i Admira Džinića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi Sait Muradić tereti se da je 12. aprila 2018. godine u svojstvu generalnog direktora Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“ bez saglasnosti Upravnog odbora i bez provjere finansijske sposobnosti za povrat novca, nezakonito odobrio isplatu pozajmice od 400.000 KM Javnoj ustanovi „Reumal“ Fojnica. Optuženi Admir Džinić tereti se da je u svojstvu izvršnog direktora za finansije i računovodstvo JU „Apoteke Sarajevo“, pomogao optuženom Muradiću tako što je izvršio plaćanje novčane pozajmice.

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje devet svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza., saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Muradić na mjesto direktor Apoteka Sarajevo došao kao kadar Saveza za bolju budućnost (SBB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...