NATO OBEĆAVA NASTAVAK VELIKE POMOĆI: Jačamo ukrajinsku zračnu odbranu

"Dok Moskva intenzivira svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici jačaju ukrajinsku protuzračnu odbranu", dodao je.

  • Evropa

  • 10. Jan. 2024  10. Jan. 2024

  • 0

Članike NATO-a jasno su na sastanku s Ukrajinom dale do znanja da će nastaviti pružati toj zemlji veliku vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć dok se ona bori protiv ruske invazije, saopćio je NATO.

U saopćenju NATO-a objavljenom nakon videokonferencije Vijeća NATO-Ukrajina stoji i da su države članice iznijele planove za pružanje dodatnih milijardi eura Ukrajini u 2024.

 "NATO snažno osuđuje ruske napade raketama i dronovima na ukrajinske civile, uključujući i oružjem iz Sjeverne Koreje i Irana", rekao je glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

"Dok Moskva intenzivira svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici jačaju ukrajinsku protuzračnu odbranu", dodao je.

Ukrajinu su na sastanku putem videopoziva predstavljali general-pukovnik Mikola Oleščuk, zapovjednik ukrajinskog zrakoplovstva te zamjenik ministra unutarnjih poslova Oleksij Serhiejev. Rusija je u posljednje vrijeme intenzivirala napade na Ukrajinu. Ranije ovoga mjeseca napala je dva najveća ukrajinska grada Kijev i Harkiv, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...