OKONČANA DRAMA U PODRINJU: Policija iz provalije izvlačila ranjenog lovca, s teškim povredama prebačen na UKC Tuzla

Muškarca je iz vatrenog oružja ranio drugi lovac, inicijala M. J. iz Milića, koji je sa njim bio u lovu. On je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

  • Hronika

  • 12. Jan. 2024  

  • 1

Prava drama odvijala se jučer popodne u šumi u mjestu Maćesi, općina Milića, gdje je u lovu došlo do ranjavanja S. K. iz Milića. 

Policiji je slučaj prijavljen u 16.55 sati, a na mjesto događaja odmah su izašli policija i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Milići.

S obzirom na to da je lovac ranjen na izuzetno nepristupačnom terenu, najprije su, prema policijskom saopćenju, policajci na terenu morali izvući povrijeđenog iz provalije nakon čega mu je ukazana pomoć, te je prevezen u zvorničku bolnicu.

Iz navedene ustanove dalje je upućen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Muškarca je iz vatrenog oružja ranio drugi lovac, inicijala M. J. iz Milića, koji je sa njim bio u lovu. On je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Kako je saopćeno iz PU Zvornik, zbog nepristupačnosti terena, uviđaj je izvršen tek jutros, a po naredbi Osnovnog suda u Vlasenici i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, policija je pretresla vozilo, kuću i prostorije koje koristi M. J. i tom prilikom su oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

- Protiv M. J. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz policije, prenosi Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...