UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: "Političko Sarajevo nema hrabrosti za iskorak prema Hrvatima, pregovori u Neumu su…"

No, posebno je zanimljiv njegov komentar sastanka između predstavnika stranaka Trojke i HDZ-a BiH u Mostaru oko izmjena Izbornog zakona.

  • Politika

  • 15. Jan. 2024  

  • 7

Nedavno su se podigle tenzije oko obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske. S druge strane u Federaciji BiH su se aktuelizirala mogućnost novih pregovora oko izmjena Izbornog zakona u BiH.

O svemu je za RTV HB, stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a govorio politolog Danijel Vidović, također blizak Čovićevom HDZ-u.

Vidović se osvrnuo na cjelokupan popratni folklor oko datuma obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio kao protuustavan.

No, posebno je zanimljiv njegov komentar sastanka između predstavnika stranaka Trojke i HDZ-a BiH u Mostaru oko izmjena Izbornog zakona, nakon kojeg je lider HDZ-a BiH Dragan Čović izašao ne zaustavljajući se pred novinarima.

-Moja je prognoza, a nadam se kako ću se ipak prevariti, da u konačnici u "političkom Sarajevu" neće biti dovoljno hrabrosti da se napravi iskorak po pitanju izmjena Izbornog zakona i zahtjeva hrvatske strane, kazao je između ostalog.

U nastavku pogledajte šta je Vidović sve kazao o pregovorima i takozvanom „legitimnom predstavljenju“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...