NASTUPA ZA SRBIJU, A SESTRA ZA BiH: Bilećanka Tijana Bošković postala najplaćenija igračica u historiji odbojke

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (26) je postala najplaćenija u historiji tog sporta.

  • Sport

  • 15. Jan. 2024  

  • 0

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (26) je postala najplaćenija u historiji tog sporta.

Bošković, koja od 2015. godine igra za turski Eczacıbaşı, je dobila brojne ponude, ali na kraju se odlučila za ostanak u klubu u koji je došla iz Partizana.

Bilećanka je do sada imala platu u iznosu od 1,4 miliona eura (2,73 miliona KM) godišnje, a dobila je ponudu od najvećeg Eczacıbaşıevog rivala Vakifbanka "tešku" dva miliona eura (3,9 miliona KM) po sezoni.

Ali, ona im se zahvalila na ponudi i poručila kako želi ostati u svom klubu s kojim želi osvojiti tursko prvenstvo i Ligu prvaka, a Eczacıbaşı čelnici su njenu gestu znali cijeniti te su joj dali platu u iznosu od 2,5 miliona eura (4,8 miliona KM) godišnje čime je postala najplaćenija odbojkašica u historiji ovoga sporta.

Bošković je počela karijeru u bilećkom Hercegovcu, a sa 14 godina je prešla u Partizan. Ona nastupa za Srbiju, a njena starija sestra Dajana je jedna od najboljih odbojkašica reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Bljesakinfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...