ALEKSANDAR VUČIĆ OPET PRAVI DRAMU: "Najava iz Prištine da su spremni da ukinu platni promet sa Srbijom zabrinjava"

Vučić je u uključenju za TV Pink iz Davosa rekao da će na večeri sa američkim diplomatom Džejmsom O’ Brajenom biti postavljeno i pitanje ko i zašto se naoružava, šta je to što je učinjeno a šta nije.

  • Regija

  • 16. Jan. 2024  16. Jan. 2024

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najava iz Prištine da su spremni da ukinu platni promet sa Srbijom, "da upadaju u Poštanske štedionice i zabrane dinare", zabrinjava i dovodi u pitanje proces normalizacije odnosa, prenosi Danas.rs.

Vučić je u uključenju za TV Pink iz Davosa rekao da će na večeri sa američkim diplomatom Džejmsom O’ Brajenom biti postavljeno i pitanje ko i zašto se naoružava, šta je to što je učinjeno a šta nije.

"Važno je da sa SAD postignemo viši stepen razumevanja", dodao je Vučić.

Vučić je rekao i da je prisustvovao govoru američkog diplomate Džejka Salivena na samitu koji je govorio o odnosima Amerike i Kine, sukob u Ukrajini, sukob u Gazi i Crvenom moru sa Hutima, ali i o Sjevernoj Koreji i Iranu.

Saliven je naglasio da su ovo objektivno najteža vremena, rekao je Vučić koji dodaje da za Srbiju ne može da kaže da su teža od onih u periodu agresije, iako su u političkom smislu složenija.

Pred nama je važno veče, ići ćemo na skupove na kojima će biti mnogi evropski lideri, sa kraljem i kraljicom Belgije sam se već video ovde, rekao je Vučić.

Naše je da gledamo da čuvamo mir i da se pripremamo za nešto što je za nas veliko, rekao je Vučić i istakao kako se Srbija bori za povećanje plata, odnosno poboljšanje životnog standarda u Srbiji.

Slušao sam da kažu da neko sa američkom kompanijom Behtel pokušava da uzme novac. Hajde probajte da uzmete pare, pokažite mi tog majčinog sina. Ali, vi kada sanjate nešto, živite za rezultat, dok neki druge žive za mržnju, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da je za Srbiju Expo veoma važan i da ne želi da to bude projekat „samo za Beograd i Surčin“, već za cijelu zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...