SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO NJEMAČKU: Poštar godinama nije isporučivao poštu, pošiljke je skupljao kod kuće, a onda je stigla anonimna dojava...

godinama nije isporučivao poštu

  • Šareni svijet

  • 17. Jan. 2024  

  • 0

Sada već bivši zaposlenik Deutsche Posta godinama nije isporučivao poštu u njemačkom gradu Papenburgu, već je pošiljke skupljao kod kuće. Nakon anonimne dojave 2. januara, kompanija je pozvala policiju, izjavila je jučer u Hamburgu glasnogovornica Deutsche Posta za Ostfriesen-Zeitung.

Glasnogovornica nije dala nikakve informacije o tačnom broju neisporučenih pošiljki ili vremenskom razdoblju u kojem ih je poštar prikupio. Prema istraživanju spomenutih novina, kod poštara je pronađeno oko 30.000 pisama i dodatnih časopisa koji nisu isporučeni u razdoblju od četiri godine, a pronađeni su u njegovoj kući. Prema riječima glasnogovornice, poštar više ne radi za njih, a pristao je na sporazumni otkaz.

Glasnogovornik policije u Emslandu potvrdio je da je istraga pokrenuta. "Postoje brda pošte koju treba razvrstati", rekao je. Međutim, nije iznio nikakve detalje.

Prema poštanskoj službi, pronađene pošiljke sada pažljivo pregledava Deutsche Post i prosljeđuje ih primateljima s pismom isprike. "Ako to u pojedinačnim slučajevima nije moguće, pošiljke će biti vraćene izvornom pošiljatelju uz pismo s objašnjenjem", rekla je glasnogovornica pošte.

Nedavno je jedan poštanski službenik u Austriji osuđen na deset mjeseci uvjetne kazne zbog zlouporabe položaja jer, prema vlastitim izjavama, nije uručio oko 14.000 pisama i 263 službena dokumenta.

Čovjek je pisma gomilao od juna 2022. do aprila 2023. u svom stanu, u svom automobilu i u ormariću u bazi za dostavu. Sve je pravdao prekomjernim radom, koji je doveo do konzumiranja alkohola, ali i privatnih problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...