TRANSFER BOMBA SA GRBAVICE: Bivši kapiten FK Sarajevo potpisao za FK Željezničar -"Svi znamo gdje sam odrastao..."

-Drago mi je što sam došao. Svi znamo gdje sam odrastao, gdje sam igrao, kazao je on.

  • Sport

  • 17. Jan. 2024  17. Jan. 2024

  • 0

Transfer bomba odijeknula je na Grbavici, bivši kapiten i dijete FK Sarajevo, najljućeg rivala Plavih, novi je igrač FK Željezničar.

Samir Radovac prošao je kompletnu omladinsku školu fudbala tima sa Koševa, a kao junior osvojio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine u sezoni 2012/2013.

Iste sezone Samir je promoviran u prvi tim i bio je projekat FK Sarajeva, a svoj prvi nastup zabilježio je 11. marta 2013. godine, kada je na utakmici protiv Rudara iz Prijedora ušao u igru u 82. minuti umjesto Anesa Haurdića. Tada je krenula sjajna karijera za ovog veznjaka, a dres Sarajeva nosio je sve do februara 2019. godine kada napušta Bordo tim.

Sa Sarajevom osvojio je dva pehara, titulu osvajača kupa podigao je u sezoni 2013/2014, da bi dugo isčekivani pehar prvaka države podigao u narednoj sezoni (2014/2015). U dresu Bordo tima nastupio je 122 puta, a postigao je 5 golova, te upisao 15 asistencija.

altFK Sarajevo

Radovac je 2015. godine imao nesuglasice sa navijačkom skupinom Horde Zla, naime nakon nemilih scena u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u duelu koji su odigrali Čelik i Sarajevo došlo je i do verbalne prepirke između navijača Bordo tima i mladog fudbalera pa je zatraženo da ovaj vrati trofej.

”Želimo da Radovac donese trofej ispred sjeverne tribine, prisloni ga uz ogradu, prouči Fatihu, poljubi grb Sarajeva, te kao pravi “bolesnik” bordo boje i Sarajeva podnese i pojedinačne uvrede sa svih tribina, ako ih bude, bez ikakvih odgovora na iste. Ovaj čin i zahtjev Hordi zla je jedina zvanična gesta koja mora biti ispunjena radi daljeg mira u kući. Podrška Fudbalskom klubu Sarajevo i igračima sa sjeverne tribine i dalje neće nedostajati svaku utakmicu. Navijaćemo svih 90 minuta, baš kao što smo to radili i do sada, ali najozbiljnije upozoravamo da su pojedini članovi Uprave, ne radeći svoj posao kako treba u posljednje vrijeme, ispunili sve kredite. Svaki idući potez direktora, sportskog direktora, stručnog štaba i igrača bit će pod posebnom lupom. Horde zla i ove sezone, kao i prethodnih očekuju duplu krunu”, saopćile su Horde Zla.

altFK Sarajevo

Nakon sjajnih sedam provedenih godina na Koševu, Radovac se odlučio skrasiti u sarajevskom Olimpiku gdje je proveo pola godine, u julu 2019. godine nakon samo šest mjeseci napušta Vukove i odlazi u Grčku gdje potpisuje sa PAS Gianninu.

Nije se ovaj veznjak mnogo naigrao u Grčkoj, te je odlučio dići sidro u napustiti klub u januaru 2020. godine. Tada dolazi poziv FK Veleža gdje Samir nastavlja karijeru i provodi u mostarskom velikanu pune tri godine gdje je postao glavni pokretač ekipe. Za Velež je upisao 76 nastupa, postigao 9 pogodaka i podijelio 7 asistencija, a podigao je i pehar osvajača Kupa BiH u sezoni 2021/2022 kada su u finalu pobijedili FK Sarajevo.

Na ljeto 2023. godine došlo je vrijeme za rastanak, te Radovac odlazi u susjednu Srbiju i potpisuje za Novi Pazar gdje se zadržao svega pola godine. U septembru prošle godine potpisao je za grčkog drugoligaša GS Ilioupolis, no nije se naigrao. Upisao je osam nastupa, većinom sa klupe, nakon čega je odlučio u decembru napustiti klub.

– Drago mi je što sam došao. Svi znamo gdje sam odrastao, gdje sam igrao, ali ja sam profesionalac i nadam se da ću svojim zalaganjem i trudom doprinijeti klubu. Željo je ogroman klub i nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve ove sezone.

– Do kraja prošle godine sam bio u Grčkoj, samo tri dana je bila pauza i u dosta dobroj sam fizičkoj spremi i naravno da sam privatno radio do sada. Danas ću se priključiti treninzima s ekipom i nadam se da ću biti u još boljoj fizičkoj spremi do početka sezone, kazao je Radovac nakon potpisa za FK Željezničar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...