TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: U „Milijunašu“ nakon dugo vremena otvoreno 14. pitanje, takmičar je odgovorio…

Otišao je s osvojenih 34.000 eura te pohvalama voditelja i publike za izvrsnu igru.

  • Show

  • 19. Jan. 2024  

  • 0

Nakon dugo vremena u "Milijunašu" je otvoreno 14. pitanje. Uspjelo je to Danijelu Kovačeviću, koji je igru nastavio iz prošle epizode. Ipak, na pretposljednjem pitanju prije jackpota odustao je i kući otišao s 34.000 eura.

U Milijunašu nakon dugo vremena otvoreno 14. pitanje. Biste li znali odgovor?

22-godišnji student računarstva otvorio je 13. pitanje u novom izdanju kviza. Pitanje za  34.000 eura glasilo je: "Gdje su sredinom 19. stoljeća provedeni pokusi sažeti u isprva nezapaženom radu nazvanom Pokusi s biljnim hibridima?" U ponudi su bili: 

A: u Szegedu;

B: u Krakovu,

C: u Brnu i 

D: u Salzburgu.

Iskoristio je posljednji džoker "pola-pola", no i dalje nije bio siguran u tačan odgovor. Riskirao je, osvojio 34.000 eura i nakon dugo vremena otvorio 14. pitanje. Pitanje za 68.000 eura glasilo je:

"Koji -stan graniči s najviše -stanova?" Odgovori su bili - Kazahstan, Tadžikistan, Afganistan ili Uzbekistan.

Danijel je odustao. Otišao je s osvojenih 34.000 eura te pohvalama voditelja i publike za izvrsnu igru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...