UZBUNA U MOSTARU, NAKON UPOZORENJA IZ AMERIKE: Pogledajte kako Čovićev novinar brani šefa na HRT-u, za sve krivi...

-Ja ne bih želio sutra zbog političke krize da netko zatvori plinovod iz Sarajeva, da kažem ovako brutalno, u Posušju, kaže Čović.

  • Vijesti

  • 20. Jan. 2024  

  • 10

Oštro intonirano pismo američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena šefovima diplomacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da utječu na čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića da prestane s opstrukcijama izgradnje plinovoda koji bi trebao spajati Hrvatsku i BiH - izazvalo je burne reakcije u javnosti. Neslužbeno se spominju i američke sankcije Čoviću.

Južna plinska interkonekcija od strateškog je interesa za BiH i hrvatski narod jer prolazi kroz većinske hrvatske županije, kaže predsjednik HDZ-a BiH. 

-Kao što imamo BH-Gas, imat ćemo i Južnu plinsku interkonekciju, i nitko se ne može na to ljutiti, koja će biti također u vlasništvu Vlade Federacije BiH sto posto. Znači, ne može nitko govoriti o nečijim interesima, ja apsolutno nemam nikakvih interesa, nadam se da ni partneri s druge strane nemaju privatnih interesa, poručio je Čović.

Budući da predviđeni plinovod ide od Zagvozda u Hrvatskoj, preko Imotskog, do Posušja, potom Tomislavgrada, sve do Središnje Bosne, Čović traži da to sjedište plinske kompanije bude u Mostaru. 

-Ja ne bih želio sutra zbog političke krize da netko zatvori plinovod iz Sarajeva, da kažem ovako brutalno, u Posušju, kaže Čović.

Čović je jučer poručio da ne odustaje od svojih planova usprkos upozorenjima iz SAD-a, a posebno je zanimljiva medijska kampanja koja je pokrenuta iz Mostara usmjerena prema kompaniji BH Gas koja bi trebala upravljati tim plinovodom.

-Takva se kompanija sad stavlja u prvi plan kao nositelj posla koja bi trebala određivati izgradnju novoga plinovoda i plinske trase koja dolazi sa zapada. Mislim da su strateški, energetski, geopolitički opravdani interesi Hrvata u Bosni i Hercegovini, koji već imaju svoju elektroprivredu, HT, HP, da nadziru i taj plinski biznis jer tako stvari u Bosni i Hercegovini funkcioniraju, kaže Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...