DANAS U STRAZBURU: Sabina Ćudić imenovana za potpredsjednicu evropskih liberala u Vijeću Evrope

Iz Naše stranke podsjećaju da je Sabina Ćudić u aprilu prošle godine postala poslanica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i prva je članica Evropskih liberala iz BiH u toj instituciji.

  • Politika

  • 22. Jan. 2024  

  • 3

Sabina Ćudić danas je u Strazburu imenovana za potpredsjednicu evropskih liberala u Vijeću Evrope.

Tim povodom Sabina Ćudić je kazala da joj je izuzetno zadovoljstvo što je njen rad unutar Vijeća Evrope i Evropskih liberala nakon nepunih godinu dana prepoznat na tom nivou, te da je pozvana i ohrabrena da se kandiduje za rukovodstvo liberala u Vijeću Evrope gdje je dobila jednoglasnu podršku zajedno sa ostalim članovima novog rukovodstva.

"Progresivni glas iz Bosne i Hercegovine u međunarodnim institucijama je u ovom momentu za našu državu od izuzetne važnosti. I moj današnji izbor za potpredsjednicu dokaz je da Evropski liberali, kao i do sada, snažno stoje uz BiH. Zadovoljna sam što su se Evropski liberali također izborili za predsjedavajuću poziciju u Političkom komitetu Vijeća Evrope i da nastavljamo borbu, između ostalog, i protiv ultradesničarskih tendencija u zemljama članicama. Također sam dobila podršku da nastavljam moj mandat u izuzetno važnom Monitoring komitetu, delegirana u ime Evropskih liberala, kao jedina članica iz Bosne i Hercegovine u ovom, za našu državu izuzetno važnom radnom tijelu koje zasjeda iza zatvorenih vrata. U saradnji sa rukovodstvom liberala nastavit ću još snažnije da lobiram za Bosnu i Hercegovinu", rekla je.

Iz Naše stranke podsjećaju da je Sabina Ćudić u aprilu prošle godine postala poslanica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i prva je članica Evropskih liberala iz BiH u toj instituciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...