PREDSTAVLJA OZBILJAN RIZIK PO ZDRAVLJE: Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučen reflektirajući prsluk, svi oni koji su ga kupili...

Oglasila se Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

  • Ekonomija

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

Sa tržišta BiH povučen je i uništen kineski reflektujući prsluk model 5673, jer predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika zato što ne signalizira prisustvo korisnika, pa može doći do nesreće i povrede.

Ovaj proizvod je povučen sa tržišta, jer nije usklađen sa naredbom o ličnoj zaštitnoj opremi i ne ispunjava sve zahtjeve prema potrebnom standardu, nedovoljan mu je koeficijent retrorefleksije, nije potpuno označen, a nedostaju mu i obavezne informacije uz proizvod, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Poslovni subjekt je preduzeo mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i uništavanje, dok se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, savjetuje da isti vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su ga kupili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...