CURE DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Napadač ranio dvije osobe u ugostiteljskom objektu, policija raspisala potjernicu...

Pucnjava se dogodilo u lokalu "Que pasa".

  • Hronika

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

U sarajevskom naselju Džidžikovac sinoć su u pucnjavi ranjena dva muškarca. Za napadačem je raspisana potjernica. 

- Sinoć oko 20.50 sati, PU Centar je obaviještena da je u ugostiteljskom objektu, u ulici Džidžikovac, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima povrijeđenih osoba.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvdili navode iz prijave. Usljed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili povrede. Prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS.

Uviđajem je rukovodio tužilac KTKS, a djelo je okvalifikovao kao krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH u vezi sa članom 28. istog Zakona - Ubistvo u pokušaju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji bi se mogao dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu - saopćili su iz MUP-a KS.

Pucnjava se dogodilo u lokalu "Que pasa".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...