VASKOVIĆ OTKRIO DETALJE HAOSA U SNSD-u: „Đajić napravio potez koji je razbjesnio Dodika, sprema se hapšenje Draška Stanivukovića…“

-Ostaje se da vidi da li će okružni tužilac imati hrabrosti da naloži hapšenje Stanivukovića, zaključio je Vasković.

  • Mini market

  • 24. Jan. 2024  

  • 1

-Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, po nalogu Vlade Đajića podnio je 16.01.2024. godine krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića. Ninković je član SNSD-a, ali je u sukobu između Dodika i Đajića, koji prijeti da preraste u otvoreni rat, stao na Đajićevu stranu, piše novinar Slobodan Vasković, te nastavlja:

-Dodik je prije nekog vremena odlučio da Stanivukovića na predstojećim lokalnim izborima podrži za poziciju gradonačelnika Banjaluke. Stanivuković će zvanično biti predložen od PDP-a, ali se u suštini radi o Dodikovom kandidatu.

Dodikov igrokaz sa Stanivukovićem je kristalno jasan. On želi da preko njega nastavi da gospodari budžetom najvećeg grada u Republici Srpskoj. Za razliku od Igora Radojičića, koji se dobrim dijelom opirao Dodikovim zahtjevima za krčmljenjem gradske imovine, Stanivuković je u posljednje tri godine bespogovorno ispunjavao svaku njegovu želju.

Zato ne treba da čudi što se Dodik u posljednjih dvadesetak dana bori svim silama kako bi obezbijedio usvajanje rebalansa budžeta Grada Banjaluka. On je svjestan da je Stanivuković u 2023. godini potrošio oko 20 miliona KM na stavke koje nisu bile predviđene budžetom za tu godinu. Stanivuković je time počinio krivično djelo, koje sada on i njegov šef Dodik pokušavaju popeglati rebalansom budžeta.

Prema mojim izvorima iz Crvene Sekte, Dodik je u proteklim danima vršio snažan pritisak na koalicione partnere (SP, SPS, US, Demos, Saša Čudić i papak Aleksandar Petković) kako bi njihovi odbornici podržali rebalans budžeta. Osim toga, Dodik je pokušavao da ubijedi i odbornike SNSD-a da podrže rebalans, ali mu je za sada uspjelo da ubijedi u to samo Marinka Umićevića.

Osokoljen Dodikovom podrškom, Stanivuković je za 25.01. najavio održavanje sjednice Skupštine Grada Banjaluka, na kojoj on i Dodik očekuju izglasavanje rebalansa budžeta. 

To se očigledno nije dopalo Đajiću, koji je istovremeno najavio proteste i blokadu Gradske uprave.

Od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sam tražio i dobio odgovor, u kome se navodi da je to tužilaštvo formiralo predmet po krivičnoj prijavi koju je podnio Ljubo Ninković protiv Stanivukovića, kao i da je isti dodijeljen postupajućem tužiocu. 

Ostaje se da vidi da li će okružni tužilac imati hrabrosti da naloži hapšenje Stanivukovića, zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...