FADIL NOVALIĆ O PRESUDI: "Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja"

"Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti..."

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2024  27. Jan. 2024

  • 7

Bivši federalni premijer Fadil Novalić oglasio se putem Facebooka  rekavši da "borba će se nastaviti i pravda će pobijediti"

Apelaciono vijeća Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH u kojoj su optuženi u predmetu "Respiratori" osuđeni na ukupno 15 godina zatvora. Fadil Novalić je osuđen na četiri godina zatvora.

"Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke.

Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja.

Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli.

Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa.

Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti", napisao je Novalić.

U aprilu prošle godine prvostepeno Sudsko vijeće, uz izdvojeno mišljenje predsjednika Vijeća sudije Branka Perića, osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fikreta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora.

Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani...

Objavljuje Fadil NovalićSubota, 27. siječnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...