"SB" NA PRESSU; STAŠA KOŠARAC: "Pokušava se derogirati dogovor iz Laktaša" (FOTO)

"Očigledno postoji ogroman teret odnosa SDA i Trojke..."

  • Politika

  • 29. Jan. 2024  29. Jan. 2024

  • 3

U Sarajevu je danas održan sastanak delegacija političkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH radi razgovora o izmjenama Ustava BiH.

Sastanaku su prisustvovale stranke "Trojke" (SDP, Naša stranka i NiP), HDZ, SNSD i Bh. inicijativa-Kasumović Fuad.

Prisutnim se obratio se i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, prenose Vijesti.

"Izmjena ustava nije najvažnija teme, najvažnija tema je implementirati  dogovor iz Laktaša. Vidjeli smo da je ambasador Murphy naprasno reagirao na dogovor iz Laktaša. I mi ćemo vidjeti u srijedu hoće li 'Trojka' implementirati dogovore iz Laktaša", rekao je Košarac.

On je dodao da se pitanje izmjena izbornog zakona i ustava, trebalo kandidovati u Laktašima.

"Dogovor je postignut 18. januara i čini mi se da se dogovor iz Laktaša pokušava derogirati, radi nekih 'sarajesvkih interesa'. O ovom pitanju se dans nije kredibilno govorilo, izmjena ustava su ozbiljno pitanje. I mislim da je ovo pokušaj skretanja pažnje sa dogovora iz Laktaša. Mi smatramo da je dogovor iz Laktaša put prema EU, bez utjecaja strana. I sada će u srijedu biti na ispitu dogovor iz Laktaša", poručio je Košarac.

"Očigledno postoji ogroman teret odnosa SDA i Trojke, i mi se nećemo u to miješat. Nego ćemo braniti, interese RS i voditi našu politiku", naglasio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...