KOŠARAC NE KRIJE RAZOČARENJE: "Pokušali su da okarakterišu Republiku Srpsku, kao tu koja zaustavlja BiH na putu ka Evropskoj uniji..."

-Za nas je fundamentalno potpuna politička vidljivost Republike Srpske, zaključio je Košarac.

  • Vijesti

  • 30. Jan. 2024  30. Jan. 2024

  • 1

Sastanak predstavnika političkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH o izmjenama Ustava BiH koji je jučer u Sarajevu održan na inicijativu stranaka "Trojke" nije donio konkretna rješenja i bio je previše ambiciozan, što smo mi i očekivali, rekao je za RTRS član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

-Agendu pokušavaju da nametnu stranci, a dio strukture koja je prihvatila ovu agendu jesu političari iz FBiH. "Trojka" je pokušala, na njima svojstven način da otvori jedno novo pitanje, te da okarakterišu Republiku Srpsku, kao tu koja zaustavlja BiH na putu ka Evropskoj uniji, kazao je Košarac.

Navodi da je u Sarajevu glavni politički igrač ambasador SAD-a.

Kada je riječ o sastanku u Laktašima, na kojem je postignut dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, Košarac dodaje da je to veoma važan sporazum, jer je "okarakteriziran kao dogovor političkiih lidera".

-Ovim dogovorom je esencijalno isključenje stranaca u političkim procesima u BiH. Cijenimo da je pitanje Ustava važno, kao i Izmjena Ustava, kazao je Košarac.

Ističe, da postoji i ozbiljan odnos između "Trojke" i SDA.

-"Trojka" na različite načine pokušava da se pozicionira, slušajući savjete stranaca. "Trojka" treba da ostane pri dogovoru iz Laktaša, ima elemenata ovog dogovora koji su neophodni za opstanak institucija BiH - navodi Košarac.

Košarac je dodao da vjeruje, "da postoji politički refleks, da u FBiH ne treba da slušaju razne sarajevske lidere, koji su stranci, te da unutrašnji dogovor nema alternativu".

-Za nas je fundamentalno potpuna politička vidljivost Republike Srpske, zaključio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...