ŠIROM OTVORENE GRANICE ZA TURISTE: Iran ukinuo vize za državljane Bosne i Hercegovine

Vlasnicima bosanskohercegovačkog pasoša, koji putuju u Iran u turističke svrhe, od 4. februara 2024. godine neće biti potrebna viza.

  • Društvo

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Kako navodi iranska novinska agencija IRNA, zamjenik ministra vanjskih poslova Ali-Reza Bigdeli izjavio je kako je direktiva o jednostranom izuzeću od viza za građane nekih država u turističke svrhe u Iranu proslijeđena nadležnim institucijama.

Istakao je da će se izuzeće od viza primjenjivati ​​na 28 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), Bahrein, Uzbekistan, Tunis, Tanzaniju, Japan, Indoneziju, Singapur, Brazil, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Bjelorusiju i Indiju.

Dodao je da će državljani Indije od ovih 28 zemalja moći ući u Iran avionom bez potrebe za vizom, ali da će morati da dobiju vizu za ulazak preko kopnenih granica.

“Državljanima ovih 28 zemalja koji putuju u Iran u turističke svrhe neće biti potrebna viza za putovanje u Iran od 4. februara 2024. godine”, rekao je Bigdeli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...