NOVE MANIPULACIJE VOŽDA IZ LAKTAŠA: Milorad Dodik tvrdi da će otići u Sud BiH, pozvao svoje simpatizere da ostanu…

On je kazao da ne želi da niko od njegovih prijatelja dođe u bilo kakvo iskušenje u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 03. Feb. 2024  

  • 1

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da će otići u Sud BiH i da se ne boji onih koji prijete protestima protiv njega u Sarajevu.

”Otići ću u Sud BiH i pozivam naše ljude i moje saradnike da ostanu kod kuće. Ono što je do sada bilo jeste da su se ljudi sami okupljali kako bi me podržali”, rekao je Dodik.

On je kazao da ne želi da niko od njegovih prijatelja dođe u bilo kakvo iskušenje u Sarajevu.

“To je Sarajevo koje ne da da Srbi iskažu svoj stav i samo je dozvoljeno da se meni sudi. To je ona priča u kojoj nema niko drugi pravo da neko nešto kaže. Kako oni mogu da se okupe pred OHR-om, a mi nemao pravo da iskažemo svoje mišljenje Šta su oni neki ekskluzivni narod, a mi niža rasa”, rekao je Dodik.

Da su na djelu nove manipulacije u režiji Milorada Dodika svjedoči i ovaj istup. Predsjednik bh. entiteta odgovorio je na unaprijed dogovoreno pitanje režimskih novinara, koje je uslijedilo nakon objave na Facebooku predsjednika pokreta “Vjera, narod, država” Sanina Muse koji je na društvenim mrežama najavio okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH u ponedjeljak, 5. februara, povodom nastavka suđenja Miloradu Dodiku.

Dodajmo kako sarajevska policija nije zaprimila zahtjev Muse za održavanje ovih protesta, ni od političkog pokreta “Vjera, narod, država” niti od Muse kao fizičkog lica.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...