BURNO U AUSTRIJI: Mladić porijeklom iz BiH osuđen na zatvorsku kaznu, otvoreno propagirao stavove...

Više je nego očigledno da ovom mladom nasilniku nije potrebno ni oružje da bi prijetio ljudima.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2024  

  • 0

Mladić (19), porijeklom iz BiH, osuđen je na tri godine zatvorske kazne zbog pripadnosti Islamskoj državi (IS), čije je stavove otvoreno propagirao na društvenim mrežama.

Kako stoji u presudi, godinu dana mora da odsluži, dok će tokom preostale kazne imati pravo na uslovni otpust.

Kada je, konkretno riječ o propagiranju Islamske države, onda se navodi da je ovaj mladić javno objaljivao pjesme koje veličaju IS i njihovu borbu. Širio je poruke radikalnih islamističkih propovjednika, a IS je opisivao kao “tvrđavu protiv svih neprijatelja”.

U svojim postovima na Instragramu on je veličao smrt pripadnika IS, a na svom profilu je podijelio i dvije priče o borcima ove terorističke organizacije.

Pored ovoga, optužnica ga je teretila za druge nasilne prekršaje. Naime, on je 29. maja, 2023. godine praznim pištoljem prijetio prisutnima u jednoj pekari, zbog čega su dvojica mušterija pretrpjeli ozbiljne traume nakon što je pištolj uperio prema njima.

Samo četiri dana ranije, ovaj 19-godišnjak je zajedno sa saučesnikom istim pištoljem prijetio ispred stanice Florisdorf. Navodno su se prvo posvađali sa čovjekom, a onda mu pištolj prislonili na lice.

Ipak, kako javljaju austrijski mediji, više je nego očigledno da ovom mladom nasilniku nije potrebno ni oružje da bi prijetio ljudima. Naime, jednog prolaznika je oborio na zemlju i izudarao po licu. Žrtva je završila u bolnici sa višestrukim povredama

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...