RADIO ZA OPASNOG NARKO-BOSSA IZ BiH: Cure detalji istrage, muškarac balkanskih korijena osuđen na...

Austrijski mediji navode da je on bio posrednik u većem narko-lancu, te je navodno tokom posljednjih godina prodao oko 80 kilograma droge.

  • Hronika

  • 26. Apr. 2024  

  • 0

U Regionalnom sudu u Salzburgu osuđen je državljanin Austrije (30) na četiri godine zatvora, za kojeg se navodi da je balkanskih korijena, a koji je godinama radio za opasnog narkobossa iz Bosne i Hercegovine.

Austrijski mediji navode da je on bio posrednik u većem narko-lancu, te je navodno tokom posljednjih godina prodao oko 80 kilograma droge.

Inače, ovaj osuđeni je jedini pripadnik ovog narko-klana koji je odmah po hapšenju priznao sve što mu se stavlja na teret, dok su ostali krivicu priznali tek na sudu.

Inače, riječ je o mladiću koji se bavio elektronikom, ali koji je vremenom izgubio posao jer se odao narkoticima. Baš zbog ovisnosti počeo je da radi za bh. narkobossa.

Mediji prenose da je riječ o kriminalnoj organizaciji koja je razotkrivena u policijskoj akciji “Operacija Ahil”.

Kako piše “Krone”, radi se o bandi koja je iz Slovenije u Austriju prokrijumčarila stotine kilograma droge. Šef ovog zloglasnog klana je državljanin BiH, koji je u martu mjesecu osuđen na deset godina zatvora.

Njegov diler, koji je osuđen, za ovu kriminalnu organizaciju je radio od početka 2019.do maja, 2023., a ulična vrijednost droge koju je preprodao iznosila je između 500.000 i 800.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...