FAHRUDIN SOLAK, PRVI PUT NAKON POTVRDE DA IDE U ZATVOR: "Ima li ko da pita šeikovu suprugu zašto nam je donirala respiratore koji 'ubijaju'"?

Prvi put od potvrde prvostepene presude, na društvenim mrežama oglasio se Fahrudin Solak.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2024  

  • 9

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je nedavno prvostepenu presudu u predmetu “Respiratori” koji je vođen protiv tadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i dobavljača Fikreta Hodžića zbog nezakonitih radnji prilikom nabavke respiratora.

Prvostepena presuda, koju je Apelacijsko vijeće Suda BiH potvrdilo, osudila je Fadila Novalića na četiri godine zatvora, Fahrudina Solaka na šest godina i direktora “Srebrne maline” Fikreta Hodžića na pet godina. 

Prvi put od potvrde prvostepene presude, na društvenim mrežama oglasio se Fahrudin Solak:

"(…) rekoše, da šutim, da sam potonuo, a ja imam sta da kažem, na nepravdu i povredu koju su napravili. Da, imam sta za reći i to ću učiniti veceras gostovanjem u emisiji 'Istraga sedmice'", napisao je Solak podijelivši zatim link na portal N1 na vijest iz 2020. godine da Boeingom 747 iz UAE stiže 40 respiratora za Bosnu i Hercegovinu.

U vijesti se navodi kako šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, šalje humanitarnu medicinsku pomoć, kako bi pomogli narodu Bosne i Hercegovine u borbi sa pandemijom koronavirusa, te da su tako poslali obavijest iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"Ima li ko da pita šeikovu suprugu zašto nam je donirala respiratore koji 'ubijaju' i još ih platila 42.500$ po komadu i to 40 respiratora istih kakve je kupila FBiH. (slika u prilogu), ili da neko objasni kako je Mađarska kupila 200 kom istih respiratora i poslije još dodatnih 38kom (slika ugovora u prilogu) po cijeni od 38.298$", pitao je Solak na društvenim mrežama.

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...