ŽESTOKA REAKCIJA PEĐE GRBINA: "Plenkovićev istup je sumrak demokracije u Hrvatskoj"

Istaknuo je kako je Turudić sve samo ne samostalan i neovisan.

  • Regija

  • 06. Feb. 2024  

  • 0

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je konferenciju za medije. Komentiravši današnji istup premijera Andreja Plenkovića rekao je kako je to bio sumrak demokracije u Hrvatskoj.

"Za razliku od njega, ja mislim da javnost ima pravo znati ako jedna političarka sa sucem komentira o tome hoće li se protiv nekoga voditi kazneni postupak ili neće. Javnost to ima pravo znati. Za razliku od njega, ja mislim da javnost ima pravo znati ako kandidat za glavnog državnog odvjetnika u Hrvatskoj laže, ne jednom nego nekoliko puta, i biva uhvaćen u toj laži. Javnost to itekako ima pravo znati. Za razliku od njega, ja mislim da je skandalozno da kandidat za glavnog državnog odvjetnika koji je danas još uvijek sudac sudjeluje na partijskom sastanku. Da, u vladi je danas bio partijski sastanak na kojem je sudjelovao sudac koji bi sutra trebao biti glavni državni odvjetnik na čelu jedne institucije koja je po Ustavu Republike Hrvatske samostalna i neovisna", rekao je Grbin. 

Istaknuo je kako je Turudić sve samo ne samostalan i neovisan.

"Njegovi kontakti s Mamićem pokazuju koliko je on duboko upleten u kriminalni milje. Iako ni Josipa Rimac nije daleko od toga, dovoljno je pogledati samo sve one kaznene postupke koji se protiv nje vode. Josipa Rimac je sigurno opasnija za hrvatsko društvo od nekoga tko je jučer ili danas provalio u dućan i iz njega ukrao štrucu kruha", rekao je predsjednik SDP-a.

Grbin je istaknuo i kako je Plenković uputio jasnu i neumotanu prijetnju državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

"Prijetnju koja se može shvatiti samo na jedan način -  ili radite onako kako mi hoćemo, ili će vas Turudić, kad dođe na poziciju, dovesti u red. Kome to nije bilo jasno do ove presice, onda bi mu sada, valjda, to trebalo biti", rekao je.

Istaknuo je kako živimo u državi koja je zarobljena, te da je u ovom trenutku interes HDZ-a najgore što se može dogoditi u ovoj državi i da je izbor Turudića za glavnog državnog odvjetnika najgore je što se može dogoditi u Republici Hrvatskoj.

"Mi sutrašnje glasanje u Saboru spriječiti ne možemo. Vladajući imaju većinu. Njihovi sateliti su ih u ovome odlučili podržati. Pokazali su još jednom da nemaju, ama baš, nikakav integritet, niti volju da utječu na ključne odluke koje se donose u ovoj zemlji. Ali ono što možemo je, još jednom, čvrsto zajamčiti, da nakon izbora Turudić neće biti glavni državni odvjetnik. Nakon izbora počinje čišćenje, jer je ova zemlja zbog HDZ-a bačena u glib, u kaljužu do vrata. Mi ćemo se iz toga izvući, ali posao koji nas čeka, da očistimo sve ono što su dotakli i samim svojim dodirom uprljali, bit će mukotrpan i težak, ali mi se njega ne bojimo", poručio je Grbin, prenosi HRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...