RUSKI MEDIJ DIŽE TENZIJE: Tvrde da je Dodik u opasnosti

Najveća opasnost predsjedniku RS prijeti u Sarajevu

  • Politika

  • 09. Feb. 2024  

  • 0

Podružnica ruskog Russia today na Balkanu posvetila je danas tekst predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Najveća opasnost predsjedniku RS prijeti u Sarajevu, gdje se protiv njega vodi montirani proces zbog nepoštovanja odluka lažnog visokog predstavnika, piše ruski medij RT Balkan.

"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je ugrožen, a prijetnje njegovim ubistvom treba ozbiljno shvatiti", upozoravaju sagovornici RT Balkan, nakon izjave šefa poslaničkog kluba SNSD-a Sanje Vulić da su dobili "određene informacije" iz kruga američke ambasade da se sprema atentat na Dodika.

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, s druge strane, uvjerava da MUP Srpske već duži vremenski period "preduzima niz mjera i radnji na zaštiti predsjednika Dodika, čime garantuje njegovu bezbjednost".

Na svakodnevnom nivou se, kaže, procjenjuju njegova ugroženost i zaštita, a na osnovu operativnih saznanja i razmjene informacija sa drugim policijskim agencijama analiziraju se sve potencijalne prijetnje.

Kao sagovonici u tekstu još su Sanja Vulić, Dževad Galijašević i Staša Košarac, a tekst obiluje optužbama na račun američke administracije.

RT Balkan, ispostava kremaljske državne propagande na srpskom jeziku? Svoj je medijski život RT Balkan započeo parolom "Kosovo je Srbija", a to je ionako preovlađujuća "zavetna lozinka" u ogromnoj većini medija u Srbiji, a nastavio "proruskim" izveštavanjem o ratu u Ukrajini, što je takođe dominantan ton u svim najpopularnijim srpskim medijima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...