CINIČNA PORUKA ŽELJANE ZOVKO: "Na ovoj slici ne vidim vjerske objekte"

Njen potez izazvao burne reakcije

  • Mini market

  • 10. Feb. 2024  

  • 7

Proteklih dana puno bure u javnosti izazvao je promotivni plakat Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na kojem je prikazan Stari most, a sa kojeg su uklonjene džamije koje se nalaze u pozadini, piše Hayat.ba.

Nadležni sa Filozofskog fakulteta povukli sa na koncu taj plakat i odustali od ljetne škole koju je on promovirao.

Međutim, Željana Zovko, zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu, objavom na X platformi podsjetila je na taj slučaj, ali i prethodne burne reakcije koje je izazvao njen potez kada je pokušala, organizirajući izložbu u Briselu, prikazati Stari most kao “hrvatsko naslijeđe”.

"Na ovoj slici ne vidim vjerske objekte Valjda je 'Centar za nemir' mirovao tad", napisala je cinično Željana Zovko uz fotografiju priznanja koje je svojevremeno dobila upravo od Centra za mir i multietničku saradnju Mostar.

alt

Centar za mir i multietničku saradnju sa sjedištem u Mostaru, nakon poteza Željane Zovko, odlučio je da joj se oduzme priznanje dodijeljeno 2015. godine kao ambasadorici BiH pri UNESCO-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...